Computable.nl

Inhoud syndiceren Computable ICT-nieuws
Het laatste ICT-nieuws van Computable, vakblad en site voor ICT-professionals
Bijgewerkt: 2 jaar 21 weken geleden

Nieuwe CTO TIE Kinetix moet R&D terughalen

vr, 2015-03-13 14:40
Tie Kinetix heeft de Spanjaard Juan Vicente Vidagany Espert benoemt tot chief technology officer. Hij treedt ook toe tot het management team van de logistiek automatiseerder. Met de benoeming wil het bedrijf de ontwikkeling van eigen producten sterker verankeren in de leiding van het bedrijf.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Sogeti bouwt Eneco laad-app voor Tesla

vr, 2015-03-13 14:13
In opdracht van energiebedrijf Eneco heeft Sogeti een webapplicatie ontwikkeld waarmee bestuurders van het automerk Tesla hun auto op het gunstigste moment kunnen opladen. De applicatie past de laadsnelheid aan op basis van de actuele stroomprijzen. Als de prijs van duurzame stroom het laagst is, wordt de auto het snelst opgeladen. Voor de ontwikkeling van deze webapplicatie heeft de it-dienstverlener gebruik gemaakt van Microsoft Azure technologie.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Cisco financiert ICT Amphia Ziekenhuis

vr, 2015-03-13 13:03
Ict-leverancier Cisco voorziet het Brabantse Amphia Ziekenhuis van een financiering voor vernieuwing van de ict-infrastructuur. De ict-investeringen worden in de vorm van een maandelijks bedrag in rekening gebracht. De intentie van Cisco en Amphia is een strategische samenwerking die zeker tot 2020 duurt. Financiële details over de financiering zijn niet gedeeld.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Consortia Unisys krijgen deel megacontract EU

vr, 2015-03-13 11:55
Twee door Unisys aangevoerde consortia gaan in opdracht van de Europese Commissie diensten uitvoeren op het gebied van applicaties, architectuur, informatiebeheer, webcontent en geografische informatiesystemen. Die orders zijn binnengehaald onder de paraplu van de ict-aanbesteding ESP-DESIS III. Het betreft hier het grootste raamcontract dat ooit is opgesteld door de Europese Commissie met een totale geschatte waarde van zo'n 931 miljoen euro en een looptijd van vier jaar. Naast de Unisys-consortia zijn er nog tal van andere bedrijfsconglomeraten die opdrachten hebben binnengesleept.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Tesla Motors laat 'connected car' zien

vr, 2015-03-13 11:49
Tesla Motors, Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen, is op de ict-vakbeurs CeBIT aanwezig met zijn Tesla Model S. De auto beschikt over een intelligent navigatiesysteem en autopilot-software waarmee allerlei interactieve diensten kunnen worden geregeld. Afgelopen oktober sloot Tesla in dit verband nog een overeenkomst met de wereldwijde telecomoperator Orange, voor de levering van draadloze connectiviteit voor de vloot van Tesla Model S voertuigen. De CeBIT vindt van 16 tot en met 20 maart in Hannover plaats.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

IDC: PC-markt krimpt harder dan voorspelt

vr, 2015-03-13 11:15
De pc-markt krimpt in 2015 harder dan aanvankelijk was voorspeld. Dat stelt marktonderzoeker IDC. Eerder rekende het op een daling van 3,3 procent, maar die verwachting is nu naar beneden bijgesteld tot een daling van 4,9 procent. Volgens de marktonderzoeker stellen kopers de aanschaf van nieuwe apparatuur nog even uit tot de introductie van Microsoft Windows 10 en vallen de resultaten in opkomende markten tegen.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

April staat in teken van apps en mobility

vr, 2015-03-13 11:08
Het appril festival staat weer voor de deur. Tijdens het unieke festival met meer dan honderd inspirerende evenementen, workshops, lezingen en bijeenkomsten, kun je je een hele maand april onderdompelen in apps en mobiele technologie.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Justitie betreurt vonnis bewaarplicht

vr, 2015-03-13 10:34
Het ministerie van Veiligheid en Justitie betreurt het vonnis van de rechtbank in Den Haag dat 11 maart 2015 een streep zette door de huidige Wet bewaarplicht. Het ministerie betreurt de buitenwerkingstelling van de wet met het oog op de opsporing en vervolging van misdrijven en beraadt zich nog op het instellen van hoger beroep. Dat staat in een reactie van het ministerie.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Gezocht: ICT-projecten in grootbedrijf en MKB

vr, 2015-03-13 09:36
Grootbedrijf en midden-kleinbedrijf kunnen vanaf dit jaar met hun ict-projecten meedingen naar een Computable Award. Computable heeft namelijk twee nieuwe categorieën in het leven geroepen: ICT-project van het jaar in het grootbedrijf en ICT-project van het jaar in het MKB. Tot en met 26 maart kunnen de ict-projecten voor deze categorieën worden ingediend.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Dienstverlener Avantage heeft nieuwe directie

do, 2015-03-12 17:41
Ict-dienstverlener Avantage uit Capelle aan den IJssel heeft een nieuwe directie: Bart Spel, voormalig operationeel directeur, en Eric Carree, ex-directeur van de Computerwacht die de organisatie in 2014 is komen versterken. Oprichter Frank Overhand heeft na vijfentwintig jaar besloten een stap terug te doen, net als algemeen directeur en statutair bestuurder Kees Rijkhoff.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Google lonkt naar digitale toetsing UU

do, 2015-03-12 11:58
De Universiteit Utrecht (UU) biedt een nieuwe digitale toetsvoorziening. Hierdoor kunnen studenten op grote schaal veilig digitaal tentamens maken. Dinsdag 17 maart 2015 kunnen geïnteresseerden kennismaken met de nieuwe toetsmethode. Ook Google is die dag aanwezig. Het bedrijf heeft volgens de UU grote interesse getoond in deze innovatie.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Boek: Managementroman met rol IT-bedrijf

do, 2015-03-12 11:55
Succesvol verkopen begint in eerste instantie niet met het spuien van kennis over inhoudelijke vraagstukken. Het start met het opbouwen van een persoonlijke relatie met je klant. Uiteraard moet je verstand van zaken hebben, maar een klant moet je ook aardig vinden voordat hij met je in zee gaat. Dat is de kern van het managementboek 'Creëer een band met je klant' van adviseur Bart Groothuis. Hij zet zijn opvattingen in deze 'praktische managementroman' uit aan de hand van adviseur Karel Bos die met het it-bedrijf De Boer en Lorens IT Solutions in contact komt.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Lunet Zorg bespaart fors op inkopen met AXI

do, 2015-03-12 11:18
Lunet Zorg, een zorginstelling met ruim 2500 medewerkers en duizend vrijwilligers, richt zich in de regio Zuid-Oost Brabant op het ondersteunen van mensen met een beperking. De Eindhovense instelling voor gehandicaptenzorg heeft zichzelf een rigoreuze besparingsdoelstelling opgelegd: van 45 miljoen naar 25 miljoen euro in vier jaar. Als een van de manieren om dit doel te bereiken wordt de verregaande automatisering van de inkoopprocessen gezien. Daarvoor is er software voor inkoop, logistiek en factureringinkoopsoftware van het Belgische bedrijf AXI aangeschaft.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

ROC kiest IaaS voor studentencapaciteit

do, 2015-03-12 10:49
Ict-dienstverleners Vancis en Advantive gaan samen de volledige ict-infrastructuur hosten en het technisch beheer uitvoeren van de onderwijsinstelling ROC Leeuwenborgh, die vestigingen heeft in Sittard, Geleen en Maastricht. Vancis breidt hiermee zijn dienstverlening aan de onderwijssector uit. ROC Leeuwenborgh kiest voor de overstap van een eigen infrastructuur naar infrastructure-as-a-service (IaaS), zodat de studentencapaciteit in de toekomst eventueel kan worden uitgebreid.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Nieuwe eigenaar voor softwarebedrijf Greentimes

do, 2015-03-12 10:40
Wieger Toering is de nieuwe eigenaar van Greentimes, een leverancier van software voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) uit Amstelveen. De 49-jarige Toering werkte eerder als zelfstandig business development manager en adviseerde bedrijven bij commerciële vraagstukken. De vorige eigenaren Peter-Jan Bentein en Frederik Wegener Sleeswijk zijn beiden toegetreden tot de adviesraad van Greentimes.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Wilbert Kieboom in raad van toezicht van NNIT

do, 2015-03-12 09:47
Wilbert Kieboom, oud-directeur van Logica Nederland, treedt toe tot de toezichthoudende raad van het Deense NNIT. Hij zal bij in deze 'board of directors' de rol van 'vice chairman' vervullen. Sinds zijn vertrek bij Logica (tegenwoordig CGI) eind 2010 runde Kieboom het ict- en media-adviesbedrijf ActiConsult. Het net naar de beurs gegane NNIT is een grote ict-dienstverlener met zo'n 2400 werknemers en een omzet van 2,4 miljard Deense kronen (circa 320 miljoen euro). Eerder trad Kieboom al toe tot de raad van commissarissen van de Nederlandse clouddienstverlener Computication.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Gesponsorde hackers kiezen voor maatwerk

wo, 2015-03-11 15:45
Op maat gemaakte aanvallen op kleine schaal worden steeds populairder. Dat verwachten onderzoekers van Kaspersky Lab op basis van een gedetailleerde analyse van het Equationdrug cyberspionageplatform. Uit de analyse komt duidelijk het verschil tussen geavanceerde, door overheden gesponsorde 'cybercriminelen', en traditionele cybercriminelen naar voren.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Computable onderzoekt imago ICT-bedrijven

wo, 2015-03-11 14:51
Computable onderzoekt binnenkort het imago van ict-bedrijven in de Nederlandse markt. Hiervoor roept het iedereen op om ict-bedrijven aan te melden. Dit kan tot en met 31 maart 2015. Uiteindelijk zullen de honderd ict-bedrijven met de hoogste omzet over 2014 in het onderzoek worden meegenomen. De lijst wordt gepresenteerd in de jaargids Computable 100, die in november 2015 verschijnt.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Meditaxi test CU-Box in spoedauto huisarts

wo, 2015-03-11 14:28
Door een samenwerking tussen Meditaxi en PK Automatisering zullen meer spoedartsendiensten het CU-Box-platform voor mobiele berichtenuitwisseling kunnen uitproberen. Er loopt inmiddels een proef waarbij Meditaxi spoedauto's van huisartsenposten heeft voorzien van het CU-Box-systeem. Slaagt de proef dan wil Meditaxi het systeem op grotere schaal inzetten, waardoor het prijstechnisch ook past binnen het budget van de huisartsenposten.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws

Nieuwe servicebus voor auto's is open source

wo, 2015-03-11 12:55
Wetenschappers van de Technische Universiteit München hebben een nieuwe tweelagen-architectuur ontwikkeld, gebaseerd op de zogeheten Visio.M Automotive Service Bus, om de toenemende it-complexiteit in auto's te reduceren. Deze service bus is onder een open source licentie gebracht. De wetenschappers presenteren hun software op de ict-vakbeurs CeBIT 2015, die van 16 tot en met 20 maart plaatsvindt in Hannover.
Categorieën: Algemeen ICT nieuws